Спорт

Нејмаров и Пелеов клуб први пут испао у другу лигу, навијачи демолирали град

Фудбалски клуб Сантос први пут у својој историји неће бити члан бразилске елите јер је испао у другу лигу
Нејмаров и Пелеов клуб први пут испао у другу лигу, навијачи демолирали градGetty © Wagner Meier / Stringer

Сантос је први пут у историји клуба дужој од једног века испао у другу лигу, након најгоре сезоне од оснивања.

Клуб из државе Сао Пауло, у којем су поникли легендарни Пеле и Нејмар, играће у Серији Б након пораза од Форталезе на свом терену у последњем колу – 2:1.

Црно-белима је била неопходна победа против тима из средине табеле, али до ње нису могли да дођу и неславно су завршили такмичење.

Марињо је госте довео у предност у првом полувремену, почетком другог Месијас је изједначио на 2:1, да би у финишу Сантос кренуо на све или ништа. Кажњен је сурово у шестом минуту надокнаде, поготком Лусера који је потписао испадање бразилском великану.

Клуб је са 44 бода завршио тик испод црте, што је покренуло лавину незадовољства код навијача и нереде који су трајали дубоко у ноћ.

Ватрене присталице Сантоса демолирале су и запалиле истоимени град, тужни и бесни што ће први пут после 111 година свој клуб гледати у другом рангу такмичења.

До титуле првака стигао је Палмеирас, који је у последњем колу узео бод на гостовању код Крузеира (1:1), иако је и пре тога било јасно да има недостижну предност.

Једини гол за госте постигао је нови фудбалер Реал Мадрида Ендрик у 22. минуту, док је стрелац за Крузеиро био Никао у 81. минуту.

Палмеирас је по 12. пут шампион Бразила, четврти пут у последњих седам година.

Поред Сантоса, из елите су још испали Гојас, Коритиба и Америка Минеиро.

image
VV inauguration
banner