Спорт

Упозорење за Надала: Да Аустралијан опен сутра почиње, Рафа би био у проблему

Освајач 22 гренд слем трофеја се спрема за повратак на терен после годину дана паузе
Упозорење за Надала: Да Аустралијан опен сутра почиње, Рафа би био у проблемуGetty © Sarah Stier / Staff

Шпански тренер Карлос Моја изјавио је да Рафаел Надал тренира веома добро откако се опоравио од повреде кука и додао да верује да ће шпански тенисер бити спреман за Аустралијан опен, преноси "Скај спортс".

Надал није играо од јануара 2023. када се повредио током меча другог кола гренд слема у Мелбурну против Мекензија Мекдоналда. Шпански тенисер је оперисан у јуну, а на терен би требало да се врати почетком 2024. године на АТП турниру у Бризбејну.

"Рафа мора да крене од тренинга, који му иду веома добро, до такмичења. Немогуће је имати исте услове на тренингу и у мечу. Играти на пет сетова, победити, одморити се и вратити се на терен два дана касније... То је тренутно код мене сумња, посебно за гренд слем. Али имамо времена, да Аустралијан опен почиње сутра, то би био прави страх", рекао је Моја за сајт АТП.

Аустралијан опен биће одржан од 14. до 28. јануара наредне године у Мелбурну, а титулу ће бранити Новак Ђоковић.

"Остало је још месец дана, пре тога је Бризбејн, захтевни тренинзи... Мислим да ће га све до довести у позицију да то издржи. Али сада се плашим", истакао је тренер шпанског тенисера.

Надал је током 2023. први пут после 20 година испао из 100 најбољих играча света, а тренутно је 668. на АТП листи.
Он може да користи заштићени ренкинг јер због повреде није играо дуже од шест месеци. Моја је истакао да Надал неће моћи да избегне тешке противнике у почетним фазама турнира и да му је потребан добар жреб како би ушао у ритам.

"Никада нисам мислио да је Рафи потребан ритам, пошто је сувише добар за то. Али, сада је ситуација другачија", закључио је Моја.

image