Спорт

"Новак је раније требало да прихвати имиџ ратника, хтео је да буде Федерер или Надал"

Некадашњи француски тенисер Жо Вилфрид Цонга истакао је да је Новак Ђоковић раније требало да прихвати имиџ ратника у светском тенису, што чини тек последњих година
"Новак је раније требало да прихвати имиџ ратника, хтео је да буде Федерер или Надал"Getty © Elsa / Staff

Финалиста Аустралијан опена 2008. године рекао је да је Србин покушавао да буде нешто што није и да је напокон од тога одустао.

Говорећи о популарности у светском тенису, Цонга каже да му је јасно због чега су Роџер Федерер и Рафаел надал популарнији од Новака.

"Схватам да је Новак имао период када није желео да буде оно што јесте. Хтео је да буде Роџер Федерер или Рафаел Надал, када је можда требало да остане веран себи. Данас је ово што јесте. Иако то дели људе, мислим да га тако више цене, пре свега јер је сада потпуно искрен", рекао је Цонга у подкасту за "10 Спорт".

Цонга верује да се Новак раније понашао по својим убеђењима, али и да је прихватио тај имиџ ратника.

"Не ради више ствари да би га ценили. Он чини неке ствари јер сматра да би оне требало да буду урађене на тај начин. Добијамо много од тога што смо онакви какви смо. Хтео је раније да побегне од тог имиџа ратмика, јер је он Србин који је прошао тешка искуства у детињству. Да, он је ратник, требало је да то прихвати од старта. Мислим да би био вољен због тога", додао је Цонга.

image