Спорт

Дуљај: Тешко је одбити понуде за Салдању

Тренер фудбалера Партизана Игор Дуљај, потврдио је да црно-бели имају неколико понуда за Бразилца Матеуса Салдању, као и да је исте, тешко одбити

Матеус Салдања један је од најистакнутијих појединаца у веома доброј сезони коју игра Фудбалски клуб Партизан.

Црно-бели су јесењи шампиони Србије, пошто су у "вечитом" дербију савладали Црвену звезду са 2:1 и тако стекли два бода предности.

Салдања је постигао други гол за "парни ваљак", а био је то 14. гол у полусезони.

Тренер Партизана Игор Дуљај рекао је да ће српски клуб тешко задржати Бразилца.

"Веома тешко! Понуде које ће да дођу тешко се одбијају, али увек има нека резерва, план Б или план Ц, да већ имамо играча сличног профила", рекао је Дуљај за "Журнал".

Међу заинтересованим за Салдању је и украјински Шахтјор, чији је спортски директор Дарјо Срна, помогао да Салдања дође у Хумску.

"Када су играчи у питању, водио сам се логиком ко може да ми помогне и ко има велику базу података. Комуницирао сам са озбиљним људима који не седе у канцеларијама и гледају играче преко јутјуба. Ини имају мрежу сарадника и уживо посматрају утакмице, прате играче по неколико месеци. Тражио сам помоћ од Дарја Срне, спортског директора Шахтјора, дајте ми имена са ширег списка који нису прошли да их проверим и на тај начин смо успели да дођемо до Ксандера Северине, Матеуса Салдање и Френка Канутеа", изјавио је Дуљај.

"Голман није био моја надлежност и много ми је драго што је клуб успео да доведе Александра Јовановића. Феноменалан чувар мреже и особа, прави професионалац и лидер. Аранђела Стојковића сам ја желео, има квалитет који нам је неопходан", додао је Дуљај.

Шеф струке црно-белих је открио и да се још један играч Партизана нашао у Срнином тефтеру, баш као и играч из Црвене звезде.

"Постоји интересовање за њега (Кристијан Белић, прим.аут). Не могу да кажем да ли има понуду. Он је један од играча уз Салдању и Недељковића, који је записан у тефтеру Дарија Срне", закључио је Дуљај.

image