Спорт

Пешић: Још не знамо ко ће на Олимпијске игре

Селектор кошаркашке репрезентације Србије, Светислав Пешић, изјавио је да још не зна са којим играчима ће ићи за Париз на Олимпијске игре
Пешић: Још не знамо ко ће на Олимпијске игреGetty © Yong Teck Lim

Кошаркаши Србије пласирали су се на Олимпијске игре у Паризу наредне године, пошто су на Светском првенству освојили сребрну медаљу.

"Отприлике знамо против кога ћемо у Паризу да играмо, а са ким ћемо ми да играмо, са којим играчима, то је наравно прерано. Ми смо у ове две године, откад сам ја селектор и тренер репрезентације, ипак успоставили један систем кад је у питању репрезентација", истакао је Пешић гостујући на РТС-у.

Пешић сматра да екипу не треба да чини 12 најбољих играча у том тренутку, већ играчи који се најбоље разумеју.

"Добра је ствар да дефинитивно имамо екипу и играче који желе да играју за репрезентацију, то се никада није постављало. Иако се у медијима увек поставља питање зашто овај игра, зашто овај не игра, па понекад су и навијачи љути и на Јокића и на неке друге играче. Понекад се подразумева да у репрезентацији треба да игра 12 најбољих играча, а ја то не мислим. Сматрам да у репрезентацији треба да играју сигурно најбољи, али они који се најбоље између себе слажу", закључио је Пешић.

Селектор је наговестио да ће млади кошаркаши заиграти у квалификацијама за Европско првенство.

"У репрезентацији никада нема такозване смене генерација, али ово време које је сада пред нама биће искоришћено да и неки млађи играчи добију своју шансу. Пред њима су сада у фебруару квалификације за Европско првенство 2025. године. Играмо код куће са Финском и у гостима са Грузијом и након тога практично немамо никакав програм", рекао је Пешић.

image