Спорт

Јокића истерале судије пред крај меча - Денвер свеједно победио

Нагетси су у једном тренутку имали и 18 поена предности, али су уз нешто драме успели да славе на гостовању у Северној Каролини
Autor: YouTube / Inevitable Jokić Nikola

Кошаркаши Денвера савладали су Шарлот на гостовању 102:95 и уписали четврту победу заредом, а најбољи играч НБА шампиона Никола Јокић није могао да заврши меч на паркету.

Србин је остварио за своје стандарде солидан учинак, али је 27 секунди пре краја сусрета зарадио шесту личну грешку, па тиме и искључење.

Јокић је меч завршио са учинком 18 поена, 10 скокова и девет асистенција, па је и тако био близу "трипл-дабл" учинка. Он није ни узимао много шутева, укупно 14 за 35 минута на паркету, али је имао и расположене саиграче око себе.

Мајкл Портер јуниор је предводио сјајну игру Нагетса у другом полувремену, када су стекли највећу предност, са 22 поена, док је Џамал Мареј уз 20 поена имао и 12 скокова. Ерон Гордон је додао 14 поена.

Са друге стране, Хорнетси су у финишу успели само да приђу Денверу, али не и да направе преокрет. Мајлс Бриџис је био најбољи у домаћем тиму са 22 поена, Пи-Џеј Вашингтон је додао 20, а Ник Смит 19 поена.

Денвер је сада другопласирани тим Запада са учинком 21-10, док је Шарлот на Истоку тек 13. са мизерним скором 7-20.

image