Спорт

Богдановић игра сезону живота - Атланта добила њега, али не и меч

Српски кошаркаш ове сезоне у просеку бележи 17,8 поена по мечу, што је његов најбољи учинак од доласка у НБА лигу, а само у децембру је тај учинак 20,9 поена по мечу
Autor: YouTube / FL Highlights

Кошаркаши Атланте уписали су и други пораз у низу, пошто су на свом паркету изгубили од Мемфиса 119:125, а да избегну неуспех није успео да им помогне ни Богдан Богдановић.

Капитен репрезентације Србије током децембра је играо неке од својих најбољих партија у НБА каријери, али његових 16 поена овог пута није било довољно за Хоксе.

Богдановићу је ово поентерски најслабији меч у последње три недеље, пошто је на претходних седам мечева постизао најмање 20 поена. Сада је уз 16 поена и нешто слабији шут из игре имао и четири скока и три асистенције.

Тако је Богдановићев учинак у децембру просечно 20,9 поена по мечу, али ни то ни 30 поена Треја Јанга нити 26 поена Дежонтеа Мареја нису били довољни за Хоксе.

Јер Мемфис је имао сјајан нападачки тандем - Дезмонд Бејн и Џа Морант су доминирали са 37, односно 30 поена, док је и Џерен Џексон јуниор додао 20 поена.

Атланта се резултатски одлично држала до самог краја, али су остали на 11. месту Истока са учинком 12-17. Мемфис је остао 13. на Западу са скором 9-19.

image
VV inauguration
banner