Спорт

Бензема је за навијаче "Бен Хазима", због тога је напустио Саудијску Арабију

Француски фудбалер стигао је на почетку сезоне у Садијску Арабију у рекордном трансферу, али његов боравак у тамошњем шампиону је све само не пријатан
Бензема је за навијаче "Бен Хазима", због тога је напустио Саудијску АрабијуGetty © Yasser Bakhsh / Stringer

Карим Бензема напустио је Саудијску Арабију из приватних разлога после великих критика које су на његов рачун упутили навијачи Ел Итихада.

Актуелни шампион налази се у великој кризи и тренутно се налази на шестој позицији на табели, на 18 утакмица сакупио је само 28 бодова и има чак 25 мање од водећег Ел Хилала.

Жуто-црни су далеко од места које води у Азијску Лигу шампиона и сва је прилика да ће да им ова сезона, упркос рекордним улагањима, бити једна од најгорих у новијој историји.

Због тога су навијачи незадовљни, француског нападача прозвали су "Бен Хазима", што у преводу са арапског значи "син пораза".

Ел Итихад је тренутно у серији од три неуспеха, последњи од Ел Насра који предводи Кристијано Роналдо, а од почетка сезоне је у домаћем шампионату доживео шест пораза.

После тог геста, Карим је обрисао профил на друштвеним мрежама, а у петак није тренирао са тимом и напустио је земљу.

Некадашњи играч Олимпика из Лиона и Реал Мадрида је на 20 утакмица постигао 12 голова, али навијачи желе више јер сматрају да такав учинак не оправдава велику суму новца која је Бенземи дата за долазак у Саудијску Арабију.

Подсетимо, 36-годишњи центарфор зарађује нестварних 200 милиона долара годишње у Ел Итихаду.

image