Спорт

Шок у НБА - Дончићу поништили тројку, а онда се догодио нестваран обрт

Необична сцена одиграла се у финишу првог полувремена на мечу Маверикса и Нагетса.
Шок у НБА - Дончићу поништили тројку, а онда се догодио нестваран обрт© Twitter/screenshot/@WorldWideWob

Кошаркаши Денвера успели су у ноћи између недеље и понедељка да савладају Далас 98:97 у драматичној завршници и то без Николе Јокића у тиму.

Екипа коју предводи Лука Дончић доживела је болан пораз, а овај сусрет обележила је једна од најбизарнијих и најчуднијих ситуација у НБА лиги, која се испоставила кључном за тријумф Нагетса.

Дончић је у последњим секундама меча промашио шут за победу Маверикса. Међутим, љубитељи кошарке причају о детаљу с краја првог полувремена, који се испоставио пресудним да тим из Тексаса остане празних шака на овом мечу.

Био је сам крај друге четвртине, када је последњим секундама управо Дончић успео да погоди тројки тик пре него што се огласила сирена. Ипак, како се радило о шуту пре сирене, то је морало да буде прегледано преко видео снимка.

Дончић јесте шутирао пре него што је истекло време, али је снимак показао да је Словенац нагазио аут линију, због чега кош није признат. Утврђено је да се то догодило две секунде пре краја, па је пре треће четвртине, након што су играчи већ били у свлачионици, на семафор враћено да се одиграју још две секунде у другој четвртини.

А управо у те две секунде, десило се нешто невероватно - Дончићев сународник Влатко Чанчар је искористио преостало време да погоди тројку са своје половине терена, за велико славље међу играчима Денвера.

Тако се на полувреме уместо резултатом 59:52 за Далас, отишло са њиховом минималном предношћу 56:55. Сасвим довољно да у другом полувремену Денвер стигне до тријумфа...

image
Парада победе у Москви уживо на РТ Балкан
banner