Спорт

Калинић се вратио у Хајдук - тражио плату 1 евро, све даје за титулу првака Хрватске

Хајдук, Сплит и читава Далмација живе за прву титулу "билих" после 19 година и све ће учинити да тај скоро дводеценијски пост прекину баш у 2024. години
Калинић се вратио у Хајдук - тражио плату 1 евро, све даје за титулу првака ХрватскеGetty © Chung Sung-Jun / Staff

А да Хајдук поново буде шампион Хрватске потрудиће се и Никола Калинић, њихово ново појачање, који је потписао петомесечни уговор до краја сезоне.

Некадашњи нападач Милана, Фјорентине, Роме и Атлетико Мадрида данас има 35 година, а његова љубав према Хајдуку евидентна је и у плати коју ће добијати - Сплићани ће му плаћати један евро месечно.

То није никаква грешка у писању, Калинић ће заиста на "Пољуду" инкасирати пет евра, што је потврдио и спортски директор Миндаугас Николичијус.

"Што се тиче финансија, то је било најлакше у три године колико сам у Хајдуку. Договорили смо један евро његове плате. Он жели да помогне Хајдуку и освоји титулу, то је једини мотив због ког се вратио", рекао је Николичијус о играчу који је професионалну каријеру започео баш у Хајдуку.

Он је 2009. напустио Сплит и прешао у Блекбурн у трансферу вредном 7.000.000 евра, а носио је још и дресове Дњепра и Вероне. За репрезентацију Хрватске је уписао 32 наступа и 15 голова, а напустио ју је изненада у току Светског првенства у Русији 2018. године.

image
Парада победе у Москви уживо на РТ Балкан
banner