Спорт

Спектакуларна тројка Јокића са пола терена за победу Денвера!

Најбољи кошаркаш на свету био је херој своје екипе на тешком гостовању у Сан Франциску пошто је погодио победоносни шут уз звук сирене за победу
Спектакуларна тројка Јокића са пола терена за победу Денвера!© Tanjug/AP Photo/Loren Elliott

Тројком Николе Јокића у последњим тренуцима меча кошаркаши Денвера савладали су као гости екипу Голден Стејта резултатом 130:127.

Јокић је поново био најбољи у свом тиму, а у последњем нападу израстао је у хероја погодивши тројку уз звук сирене.

Али то није била било каква тројка, већ погодак са малтене пола терена!

Момак из Сомбора је на три секунде до краја добио лопту из аута, водио је до десне аут-линије, а онда са више од 10 метара погодио за велико славље актуелног шампиона.

Кевон Луни је одиграо сасвим добру одбрану, није дозволио Николи да га предрибла, чак је и подигао обе руке како би изблокирао покушај. Све то је само појачало разочарање код "ратника" док су гледали како лопта у великом луку улази у обруч.

Двоструки најкориснији играч НБА лиге, МВП прошлогодишње финалне серије, на најбољи могући начин је крунисао сјајну партију против седмоструких првака.

Он се након неколико утакмица у којима није био на свом нивоу вратио у форму и предводио "грумење". На паркету је провео више од 38 минута и за то време постигао 34 поена (13/16 из игре, 2/2 тројке, 6/7 пенали), имао девет скокова и десет асистенција.

Сада му је једна ухваћена лопта недостајала за нови трипл-дабл, а поред тогао, забележио је две украдене лопте, једну блокаду и четири изгубљене.

Дуел у "Чејс центру" био је веома узбудљив, пун преокрета и тријумф Нагетса добија додатно на значају јер је извојеван након што се тим вратио из "дебелог" минуса.

Након "резултатске клацкалице", домаћин је средином треће четвртине успео да се одлепи, а онда у последњој деоници и повећа разлику. Стеф Кари и саиграчи имали су чак +18 на неколико минута до краја, али су потпуно стали.

До краја су постигли само четири поена, док је велику серију ривала покренуо – наравно – Никола Јокић. Испратио га је сјајни Ерон Гордон и Денвер је потом, на већ описан начин, стигао до великог тријумфа.

Гордон је имао 30 поена и девет скокова, а одличан је био и Џамал Мареј који је дуел завршио са 25 поена, шест више од Пејтона Вотсона. Било је то све од нападачког арсенала гостију, пошто су сви остали играчи збирно додали 22 поена.

На другој страни, Вориорсе је предводио Кари са 30 поена, док је Клеј Томпсон додао 24.

Денвер је остварио другу узастопну победу и држи треће место на табели Западне конференције са учинком 25-11, док је Голден Стејт 11. са 16 тријумфа и 18 пораза.

image