Спорт

Денвер прокоцкао 18 поена предности и уништио Јокићеву одличну партију

Дан пошто је остварила једну од најважнијих победа у овој сезони, франшиза из Колорада доживела је велики нокаут
Денвер прокоцкао 18 поена предности и уништио Јокићеву одличну партију© Tanjug/AP Photo/David Zalubowski

Кошаркаши Денвера поражени су од Орланда на свом терену у ноћи између петка и суботе, резултатом 122:120.

Нагетси су доживели тежак ударац јер су током сусрета имали предност од 18 поена и тиме бацили у сенку спектакуларни тријумф над Голден Стејтом дан раније, али и на одличну утакмицу Николе Јокића.

Актуелни шампион срушио је Вориорсе поготком Јокића у последњој секунди са скоро пола терена, када је он надокнадио заостатак од 18 поена.

Сада се десило потпуно супротно и Денвер је пропустио велику шансу да настави победнички низ.

Јокић је на паркету провео скоро 37 минута и за то време постигао 29 поена (13/19 из игре), имао четири скока, осам асистенција, три украдене и две изгубљене лопте.

То није било довољно да се забележи победа која је била веома близу почетком треће четвртине. Тада је домаћин водио 78:60, али је онда уследио велики пад.

Орландо се вратио већ до краја тог периода и увео утакмицу у неизвесну завршницу. "Моментум" је ипак био на страни гостију који су славили.

На 14 секунди до краја Кентавијус Калдвел-Поуп је изгубио лопту, украо му је Мориц Вагнер и Јокић је морао да фаулира Паула Банкера.

Најбољи играч Меџика је погодио оба слободна бацања, потом је Џамал Мареј промашио шут за победу и уследило је велико разочарање домаћих навијача.

Канађанин је дуел завршио са 20 поена, седам скокова и девет асистенција, док је Мајкл Портер јуниор имао два поена више.

У победничком саставу споменути Банкеро је комплетирао трипл-дабл са 32 поена, 10 ухваћених лопти и 11 успешних додавања, Џејлен Сагс је додао 27 поена, четири више од Кола Ентонија.

Денвер је остао трећи на Западу са 25 победа и 12 пораза, док је Орландо шести на Истоку са скором 20-15.

image
VV inauguration
banner