Спорт

Револуционарни потез у Евролиги, спрема се увођење "трејдова"

Како преносе бројни медији, позивајући се на изјаву директора борда Евролиге, елитно европско такмичење ускоро ће увести принцип размене играче, односно "трејдова"

Нешто што је у НБА лиги увелико пракса и вероватно и један од најзанимљивијих делова трансфера, ускоро би могао бити део и Евролиге.

Елитно европско такмичење ради на увођењу размена играча између два или више тима, односно популарним "трејдовима".

Информацију преносе бројни европски и кошаркашко-специјализовани медији, који се позивају на речи Горана Шашића, директора борда Евролиге.

Српски стручњак који је годинама на одређеним позицијама у Евролиги, наводи да би систем "трејдова" могао да заживи већ од наредне сезоне.

"Остаје нам да размишљамо како да развијемо нешто за добробит спорта, као што смо пре четири године сматрали да се лоша пракса раскида решава оснивањем Арбитражног суда за решавање спорова Евролиге, а Управа Евролиге контролише заостале обавезе. Наш закључак је да треба равномерно да расподелимо одговорност за резултате и радићемо са Евролигом и ЕЛПА на увођењу принципа трејда који би могао да се примењује већ од следеће сезоне како би клубови могли да размењују играче", изјавио је Шашић.

image