Спорт

Сферопулос: Одбрана је основа, мора јаче у Милану

Тренер Црвене звезде, Јанис Сферопулос, каже да његов тим мора да одигра знатно боље и индивидуалну и тимску одбрану против Олимпије у Милану

Кошаркаши Црвене звезде играју у четвртак од 20.30 часова у Милану са екипом Олимпије у 21. колу Евролиге.

Олимпија је у првом мечу у Београду савладала Црвену звезду 93:71, а црвено-бели ће, одлуком локалних власти, бити без навијача у Милану.

"Играмо против екипе која је показала константност у својим играма и одбрамбено и нападачки. То посебно важи за утакмице које су играли код куће. Оно што је основно и што морамо је да одиграмо знатно боље и индивидуалну и тимску одбрану како би уопште дошли у прилику да се изборимо за нашу шансу", рекао је Сферопулос, преноси званични сајт клуба.

Капитен Црвене звезде, Бранко Лазић, изјавио је да његов тим мора да одигра боље него у Француској, где су поражени од АСВЕЛ-а.

"Све морамо боље у односу на претходну утакмицу. Чињеница је да смо у серији гостујућих утакмица, и да друга утакмица дуплог кола увек има додатну тежину. Ми морамо да одиграмо много чвршће у одбрани, и индивидуално и тимски, морамо да играмо са више енергије наредну утакмицу како би дошли до повољног резултата. Немамо пуно времена, али верујем да ће бити довољно да спремни дочекамо дуел са Олимпијом", рекао је Лазић.

Олимпија у досадашњем делу сезоне има девет победа и 11 пораза, док је Црвена звезда забележила осам тријумфа и 12 пораза.

image