Спорт

Фочак отишао из Милана - стиже у "југословенску колонију" Фенербахчеа за 9.000.000 евра

Репрезентативац Босне и Херцеговине Раде Крунић нови је фудбалер Фенербахчеа, пошто је после много спекулација дошло до његовог одласка из редова Милана
Фочак отишао из Милана - стиже у "југословенску колонију" Фенербахчеа за 9.000.000 евраGetty © Marco Luzzani / Stringer

Фудбалер из Фоче (30) потписаће трогодишњи уговор са тимом из Истанбула вредан 9.000.000 евра, док ће италијанском великану припасти 5.000.000 евра уз бонусе на име обештећења.

Крунић је у последње време био "на леду" у Милану, пошто није желео да потпише нови уговор. Он је међу "росонерима" примао 1.100.000 евра по сезони, спекулисало се да му је нуђено повећање на 1.800.000 евра годишње.

Ипак, Фенербахче је стигао са понудом каква се не одбија, па ће искусни везиста сада приступити екипи у којој већ игра велики број фудбалера из бивших југословенских република.

Крунић ће постати саиграч капитена репрезентације Србије Душана Тадића, капитена Босне и Херцеговине Едина Џека, али и Хрвата Доминика Ливаковића и Словенца Михе Зајца.

Тако је бивши играч Доњег Срема и Борца из Чачка постао друго велико појачање Фенербахчеа у 2024. години, пошто је турски гигант већ довео Леонарда Бонућија.

image