Спорт

Богдановић скроман у поразу Атланте, Јовић никако да намести руку

Богдан Богдановић постигао је 10 поена у поразу Атланте од Индијане 108:126, док је Никола Јовић попуњаво статистичке колоне у победи Мајамија над Орландом 99:96
Богдановић скроман у поразу Атланте, Јовић никако да намести руку© Tanjug/AP/Marta Lavandier

Хокси су на свом терену доживели трећи пораз у последњих пет мечева, а Пејсерси су у граду "Кока-коле" славили 126:108.

Атланта је све даље од позиције која води у плеј-ин доигравање у Источној конференцији, а подбацио је најбољи играч екипе Тре Јанг који је постигао само 13 поена.

Дежонте Мари је предводио Хоксе са 27 поена, док је капитен репрезентације Србије Богдан Богдановић додао 10 поена (тројке 2/5), уз пет скокова, две асистенције и три украдене лопте.

У победничкој екипи није било Тајриса Халибартона, али је остатак Пејсерса поделио поене. Међу осморицом двоцифрених истакли су се Бади Хилд и Оби Топин са по 18 поена.

Индијана је уписала девету победу у последњих 10 утакмица и четврта је на Истоку, док је Атланта 11. и до краја сезоне водиће велику борбу са Чикагом и Бруклином за пласман у плеј-ин.

Мајами је дошао до новог тријумфа без Батлера и Хироа и то у тесном мечу са Орландом - 99:96.

Никола Јовић је утакмицу почео као стартер, али се прописно испромашивао (шут из игре 1/8). На крају је уписао 4 поена, уз три скока и четири асистенције.

Најефикаснији у победничкој екипи био је Данкан Робинсон са 23 поена, док се у пораженом саставу истакао Паоло Банкеро са 25.

Хит је седми на табели Истока са учинком 22-16, позицију испред Орланда.

image