Спорт

Његош Петровић стигао у Војводину: Желим да освојимо Куп и треће место у лиги

Српски фудбалер и некадашњи млади репрезентативац Његош Петровић, нови је фудбалер Војводине
Његош Петровић стигао у Војводину: Желим да освојимо Куп и треће место у лиги© ATA Images

Руководство Новосађана на челу са Драгољуб Збиљићем постигло је договор са шпанском Гранадом да Петровић дође на позајмицу до краја сезоне, уз откупну клаузулу, коју ће извесно искористити.

За Петровићеве услуге заинтересовани су били и Бургос и Елче, али ће он каријеру наставити у Србији.

Фудбалер који има 24 године, каријеру је започео у Раду, а потом је играо за Црвену звезду, са којом је освојио две титуле и Куп.

Он је треће појачање Војводине у зимском прелазном року, након Драгана Росића и Вукана Савићевића.

"Нисам пратио домаћу лигу али мислим да је напредовала од када сам отишао. Што се Војводине тиче циљеви су да пробамо да узмемо треће место и да пробамо да освојимо Куп. Оно што могу да донесем екипи, сигурно је искуство из Шпаније. Надам се да ћу моје искуство помоћи екипи и да ће се циљеви остварити", истакао је Петровић.

Додаје да је пред почетак сезоне имао понуду да оде за Енглеску али да до реализације посла није дошло.

"Прва сезоне у Шпанији ми је највише донела, највише сам тада напредовао. Прва лига ме је пријатно изненадила. Осећамо сам се како сам желео да се осећам тада. Успели смо одмах да се вратимо у Ла лигу и то је једно значајно искуство. Радио сам са озбиљним тренерима и играчима, што ми је много значило. Од почетка ове сезоне се причало да ли ћу остати. Имао сам понуду да идем за Енгелску, за Норич и клуб ме није пустио. Дато ми је обећање да ћу играти. Али када на 19 утакмица оствариш једну победу као тим, осетиш да је време за промену средине", закључио је Петровић.

image