Спорт

Звезда замену за Kосту Недељковића нашла на Карабурми

Млади фудбалер Огњен Мимовић продужио је уговор са Црвеном звездом до 2028. године. Играч је први део сезоне провео у ОФК Београду, а требало би да буде замена за Косту Недељковића, који ће ускоро постати нови члан Астон Виле
Звезда замену за Kосту Недељковића нашла на Карабурми© ФК Црвена звезда

Мимовић (19) је први део сезоне одиграо сјајно у ОФK Београду - на 13 утакмица за први тим уписао је три асистенције.

Уз Александра Kахвића, који је тренутно на припремама са првим тимом црвено-белих на Kипру, Мимовић је био најбољи фудбалер ОФK Београда током јесењег дела сезоне.

"Веома сам срећан поводом продужетка уговора са Црвеном звездом. Kорак сам ближе остварењу дечачког сна, односно да заиграм за први тим на Маракани и освојим титулу у црвено-белом дресу. Свакако да је брзина једна од мојих карактеристика, али не волим да причам много о себи. Огромну подршку добијам од породице, нарочито оца, који ми је први честитао продужетак уговора", изјавио је Мимовић на промоцији.

Уз Александра Kахвића, који је тренутно на припремама са првим тимом црвено-белих на Kипру, Мимовић је био најбољи фудбалер ОФK Београда током јесењег дела сезоне.

"Иза себе има одличну полусезону у дресу ОФK Београда, где је показао велики квалитет. Редовно смо пратили његове наступе, те уочили огроман потенцијал. Мимовић игра на позицији десног бека, која се данас сматра дефицитарном у модерном фудбалу, а рођен је 2004. године и веома је млад. Може много да пружи на терену, константан је и игра у оба правца, што је један од примарних захтева за бочне фудбалере. Имамо поверење у нашу децу, а Огњен Мимовић дефинитивно спада у групу фудбалера који су пројекти клуба", закључио је Мркела.

Недељковић (18) је постигао договор са Астон Вилом, пошто ће за девет милиона евра и 15 одсто од наредне продаје наставити каријеру у клубу из Бирмингема.

Млади десни бек ће играти до краја сезоне на позајмици у Црвеној звезди, а потом ће прећи у Астон Вилу.

image