Спорт

Кецмановић "преживео" Штруфа - после пет сетова и супер-тајбрејка још један Србин у трећем колу

Миомир Кецмановић пласирао се у треће коло Аустралијан опена, пошто је после велике борбе и пет сетова савладао Немца Јан-Ленарда Штруфа са 3:2 (6:4, 1:6, 7:6, 1:6, 7:6). Миша ће у наредној рунди играти против Американца Томија Пола
Кецмановић "преживео" Штруфа - после пет сетова и супер-тајбрејка још један Србин у трећем колу© Tanjug/AP Photo/Asanka Brendon Ratnayake

Кецмановић и Штруф одиграли су изузетно узбудљив меч, пун преокрета, у другом колу Ози опена, а победа је после велике борбе и пет сетова припала српском тенисеру.

Као да је тешко извојевани тријумф над Јапанцем Јусукијем Ватанукијем у првој рунди донео Миши оно што му је недостајало прошле сезоне, па је савладао боље рангираног Немца и наставио такмичење у Мелбурну.

Меч, који је трајао нешто мање од три и по сата, био је пун успона и падова српског тенисера, што се јасно може видети по резултату.

Миша је боље отворио меч и добио први сет резултатом 6:4, али је у другом потпуно стао, што Штруф користи и експресно стиже до изједначења - 1:6.

Неизвесно је било у трећем сету - није било брејкова, а у тај-брејку одлучио је један одузет сервис противнику, за вођство Кецмановића од 2:1 у сетовима (7:5 у тај-брејку).

Поново је уследио велики пад у игри српског тенисера, што 25. тенисер света користи и још једном долази до изједначења у сетовима - 1:6.

Први ударац у петом сету задао је српски тенисер, који је направио брејк, али Немац узвраћа истом мером већ у наредном гему.

Имао је Кецмановић две меч лопте, али Штруф успева да избори тај-брејк петог сета, у којем је сервирао за меч.

Ипак, Миша спасава две меч лопте противника, успева да освоји четири последња поена на мечу и са 11:9 у тај-брејку петог сета долази до трећег кола у Мелбурну.

Наредни противник Кецмановићу биће 14. носилац на Аустралијан опену, Томи Пол, који је са 3:1 у сетовима био бољи од Британца Џека Дрејпера.

image