Спорт

Кецмановић сломио отпор неугодног Јапанца за пласман у друго коло Аустралијан опена

Миомир Кецмановић савладао је са 3:1 у сетовима (4:6, 7:5, 6:3, 6:4) Јусукеа Ватанукија и обезбедио пласман у друго коло Аустралијан опена. Наредни ривал српском тенисеру биће Немац Јан-Ленард Штруф, који је на терену провео готово четири сата
Кецмановић сломио отпор неугодног Јапанца за пласман у друго коло Аустралијан опенаGetty © Daniel Pockett

Нешто више од два и по сата било је потребно Миомиру Кецмановића у да савлада Јусукеа Ватанукија са 3:1 у сетовима и према очекивањима стигне до другог кола Аустралијан опена.

Ипак, није добро кренуло за српског тенисера. У изједначеној игри у првом сету пресудан је био брејк који је Јапанац направио у седмом гему и дошао до предности - 6:4.

Слична ситуација виђена је и у другом делу игре. Овога пута на брејк се чекало све до 12. гема, када Кецмановић одузима сервис противнику и долази до изједначења у сетовима - 7:5.

Српски тенисер, који је тренутно 60. на АТП листи и у трећем сету је први стигао до брејка, а у касној фази сета спасао и две брејк лопте за противника, па дошао до вођства од 2:1 у сетовима - 6:3.

Јапанац је успео да направи брејк на старту четвртог сета, али то је било и последње што је урадио. Уследила је серија Кецмановића од четири освојена гема, за вођство од 4:2, после чега је Миша мирно привео меч крају - 6:4.

Српски тенисер ће у другом колу првог гренд слема у сезони играти против Немца Јан-Ленарда Штруфа, који је после пет сетова и готово четири сата тениса савладао домаћег тенисера Ринкија Хиџикату.

image