Спорт

Партизан остао без снаге у Атини - ПАО срушио наде црно-белих

Ослабљена екипа Жељка Обрадовића није успела да стигне и до треће узастопне победе у Евролиги
Партизан остао без снаге у Атини - ПАО срушио наде црно-белих© Dusan Milenkovic/ATAImages

Кошаркаши Партизана нису успели да стигну до велике победе у гостима, пошто су у Атини ипак изгубили од Панатинаикоса 84:71.

Тим Жељка Обрадовића одлично се држао против "зелених" у прве три четвртине, али је пад у игри у последњој деоници био пресудан.

У мечу који је обиловао изгубљеним лоптама и промашеним шутевима за три поена на обе стране, Партизан се добро сналазио док је имао снаге и концентрације.

Одличан почетак Пи-Џеја Доужера и Бруна Кабокла донели су егал у првом полувремену, док је боља и чвршћа игра у одбрани у трећој четвртини значила изједначен резултат (58:58) пред последњих 10 минута.

Ипак, тада је Партизан почео значајно више да греши, олако примани поени у одбрани нису могли да буду надокнађени у нападу. Стао је шут и Кабокла и Доужера, а у одсуству Кевина Пантера и Алексе Аврамовића - опција није било довољно.

Кендрик Нан је предводио ПАО са 21 поеном, Динос Митоглу је убацио 16, а Матијас Лесор је против бившег тима уз 14 поена имао и девет скокова.

За Партизан је најбољи био Доужер са 16 поена, седам скокова и осам асистенција. Нанели је додао 13 поена, а Смаилагић 11.

Партизан сада има скор 11-11 и налази се на 10. месту на табели, док је Панатинаикос четврти са учинком 14-8.

  • 19. јан 2024 • 22:17

    22:17

    Победа Панатинаикоса - 84:71!

    Кошаркаши Партизана су забележили пораз у Атини након слабо одигране последње деонице која је обиловала изгубљеним лоптама и промашеним шутевима.

    Тим Ергина Атамана је стигао до 14. победе у сезони, добивши ову последњу четвртину 26:13!

  • 22:05

    "Минус девет" на два минута до краја

    Панатинаикос води 77:68 на 2:03 до краја сусрета. Штета, јер је Партизан после добре одбране у контри покушао да стигне до тројке, Доужер није погодио и убрзо после тога је стигао Обрадовићев тајм-аут.

    Све мање наде за црно-беле.

  • 21:57

    34' - Смаилагић закуцава за 64:71

    Било је девет поена разлике, пре важног закуцавања Смаилагића да се стигне до лаких поена.

    Није Партизан добро почео у последњој четвртини, чак 13 дозвољених поена у прва четири минута.

  • 21:49

    Серија 8:0 за Панатинаикос

    Обрадовић је морао да реагује тајм-аутом, јер је ПАО брзо отишао на 64:58. За мање од два минута су направили серију поенима Слукаса, Лесора и Нана.

  • 21:43

    Крај треће четвртине - 58:58!

    Каква неизвесна утакмица свих 30 минута - у последњим секундама треће четвртине Лесор закуцава поред двојице играча Партизана за изједначење.

    Припала је ова деоница црно-белима 18:16, а после тројке Доужера, добро су се снашли и Анђушић и Смит који су коришћењем слободних бацања одржали црно-беле у корак са "зеленима".

    Биће узбудљиво у последњих 10 минута.

  • 21:27

    25' - И даље неизвесно (49:50)

    И даље гледамо уједначен меч, 9:8 је за Партизан у наставку, па ПАО води поеном предности.

    Пет поена Нанелија и четири Копривице - то су сви поени црно-белих у трећој четвртини.

  • 21:03

    Крај првог полувремена - 40:42 за ПАО

    Много боља завршница Партизана у другој четвртини. Било је и девет поена разлике за ПАО у једном тренутку, да би серија 7:0 предвођена Ледејом, Нанелијем и Трифуновићем успела да то брзо "истопи".

    Није Партизан успео да искористи последњи напад да можда и изједначи, али било је много грешака и једних и других, много изгубљених лопти.

    До сада најефикаснији Нан са 13 поена, Григонис има 10. Што се тиче Партизана, Доужер је на 11 уз четири скока и три асистенције, док су Смаилагић и Кабокло на по шест убачених поена.

  • 20:48

    15' - Партизан води 29:28

    Три пута је Јарамаз покушавао за три поена, сва три пута је промашио, потом промашује и Нанели, али Смаилагић "из одбојке" убацује испод коша. То је био и први офанзивни скок Партизана на мечу.

  • 20:45

    Поени Смаилагића

  • 20:36

    Крај прве четвртине - 16:18

    Нешто слабија завршница четвртине Партизана, Балша Копривица је у последњем нападу направио фаул у нападу, после чега Слукас не успева да повећа предност Панатинаикоса - 18:16.

    Тврда утакмица, са доста несигурности - чак 6:4 у изгубљеним лоптама у корист црно-белих.

    Доужер најбољи поентер са осам поена, Нан у редовима ПАО са седам.

image