Спорт

Србин потписује за Наполи, али прво иде на позајмицу у Монцу

Поповић је тако коначно пронашао клуб у ком наставља каријеру, након одласка из Партизана пре него што је стигао до сениорског састава
Србин потписује за Наполи, али прво иде на позајмицу у Монцу© Twitter / screenshot / @FabrizioRomano

Талентовани српски фудбалер Матија Поповић нови је фудбалер Наполија, али ће до краја сезоне носити дрес другог италијанског тима - Монце.

Како јавља познати новинар Фабрицио Романо, Поповић је после вишенедељног чекања коначно постигао договор са Наполијем, након што је раније овог месеца прославио 18. рођендан.

Поповић је поникао у Партизановој омладинској школи, али је по истеку уговора желео да бира инострани ангажман. Након што су се помињали Милан, Борусија Дортмунд и Манчестер сити, избор је на крају пао са Наполитанцима.

Првобитан проблем настао је јер Наполи није имао слободно место за регистровање играча који не долази из земље ЕУ, па је донета одлука да до краја сезоне наступа за Монцу.

После тога ће и званично прећи у Наполи, чиме се више неће рачунати као играч који долази изван ЕУ. Са Наполијем је стога договорен петогодишњи уговор, до лета 2029. године.

У Монци ће Поповић, офанзивни везиста, моћи да се бори за прве сениорске минуте у каријери, а од лета ће обући познати небескоплави дрес.

image
VV inauguration
banner