Спорт

Медведев не зна ко би му био тежи ривал у финалу: Новаку и Јанику желим да играју седам и по сати

Данил Медведев пласирао се у полуфинале Аустралијан опена, а на питање кога би воле да има за противника у финалу, руски тенисер се нашалио и рекао да не зна ко би био гори и пожелео Ђоковићу и Синеру да играју меч од седам и по сати
Медведев не зна ко би му био тежи ривал у финалу: Новаку и Јанику желим да играју седам и по сатиGetty © Clive Brunskill

Данил Медведев пласирао се у полуфинале првог гренд слема у сезони после маратонског меча са Хуркачем, а пошто још не зна ко ће му бити наредни противник, одговарао је на питања новинара кога очекује у потенцијалном финалу - Новака Ђоковића или Јаника Синера.

"Истина је да Синер игра веома добро сада. Ако ме питате кога бих волео, рецимо да сам у финалу, за противника - Новака који никада није изгубио овде и има невероватну статистику, или Јаника, који не зна да изгуби сет, чак и када губи 5:1 у тај-брејку, заиста не знам. Желим им да играју седам и по сати, да буде 30:28 у тај-брејку петог сета, како би можда били мало уморни у недељу", рекао је са осмехом руски тенисер.

Данил је похвалио двојицу тенисера и рекао да очекује спектакуларан меч.

"Мислим да ће то бити сјајан меч. Припремаћу се за свој дуел, али ако уграбим време - сигурно ћу уживати. Имали су сјајно ривалство крајем прошле сезоне, у Торину и Дејвис купу. Заиста ћу уживати и видећемо ко ће победити. Надам се да ћете ме опет питати нешто о томе пред финале", расположен је био руски тенисер.

Медведев ће у полуфиналу играти против победника дуела између Карлоса Алкараза и Александера Зверева.

Полуфинални дуели на Аустралијан опену на програму су у петак.

image