Спорт

Сферопулос: Звезда 35 минута била боља од Партизана, заслужено смо победили

Црвено-бели су имали и 19 поена предности, а на крају су до тријумфа стигли тек у последњим секундама "вечитог" дербија
Сферопулос: Звезда 35 минута била боља од Партизана, заслужено смо победили© Dusan Milenkovic/ATAImages

Тренер кошаркаша Црвене звезде Јанис Сферопулос рекао је после победе над Партизаном (88:86) да је његова екипа заслужено славила.

Грчки стручњак истакао је да је Звезда била бољи ривал 35 минута.

"Поносан сам на играче који су реаговали после пораза од Албе на прави начин. Заслужено смо победили, контролисали смо утакмицу 35-36 минута. Прво полувреме је било феноменално, можда и најбоље ове сезоне. У последњих пет минута смо направили неколико грешака, два фаула на путу за три поена, али смо на крају успели да победимо. Било је осцилација у игри, али има много фактора за то - умор, велики број прекида у финишу меча који су утицали на ритам меча. Партизан је одлична екипа која увек у финишу игра најбоље", рекао је грчки стручњак на конференцији за новинаре.

На питање страног новинара о значају дербија, Сферопулос је рекао да је кошарка изузетно важна у Србији.

"Овде је кошарка одувек изузетно важан спорт. Ове утакмице много значе за државу, град, навијаче оба клуба. Овде је слична атмосфера као у грчком дербију", додао је Грк.

Додао је и да је задовољан игром Јага Матеуса који је постигао победоносни кош.

"Јаго није доведен да буде први плеј, а видите да код нас игра првог плеја. Пред њим је велика будућност, одлично организује нападе и имамо поверење у њега", закључио је Сферопулос.

image