Спорт

Ђоковић причао о бомбардовању и одрастању: Нас можете убити, али дух и душу не!

Најбољи тенисер свих времена за аустралијске медије говорио о одрастању, бомбардовању и тениским почецима

Гостујући на аустралијском Каналу 9, Новак се присетио изазовних и тешких времена, одрастања у Београду и НАТО бомбардовања.

"Прошли смо кроз два рата, ембарго од 1992. до 1996. године, када ниједан српски спортиста није могао да учествује на међународним такмичењима. То су била изазовна времена, али верујем да ме је то очврснуло. Лако сам могао да одем другим путем, међутим, мислим да је моја судбина била да играм тенис и остварим велике резултате", рекао је Ђоковић у разговору са Карлом Стефановићем.

Ђоковић је подсетио на бомбардовање Србије које је починио НАТО, а према сопственом признању - то га је обликовало и имало јак утицај на њега.

"Имао сам 12 година у време када је два и по месеца, без престанка, трајало бомбардовање. Понекад се сетим тога, најчешће кад чујем ватромет јер ме он подсети на експлозије бомби. Није пријатно, то је вероватно траума. Али, верујем да то има везе са мојом отпорношћу, са чињеницом да никада не одустајем", рекао је Ђоковић.

"У Србији постоји изрека: можете да нас убијете - наше тело, али не и наш дух, нашу душу. Верујем у то. Погледајте колико је тенисера у историји остварило оно што сам ја успео? Не говорим то да бих се хвалио, већ само желим да се подсетим и схватим шта сам остварио", истакао је Ђоковић.

Новак је на првом гренд слем турниру сезоне одиграо један од најлошијих мечева у каријери, пошто је елиминисан у полуфиналу Аустралијан опена од Јаника Синера.

Ђоковић неће одиграти ниједан турнир у фебруару, а на терен ће се вратити почетком марта на Мастерсу у Индијан Велсу.

image