Спорт

Јокић разнео Портланд новим трипл-даблом, на видику је рекорд још једне легенде

У ноћи пошто је поново постао главни фаворит за освајање новог МВП признања српски кошаркаш је показао да је најбољи на свету
Јокић разнео Портланд новим трипл-даблом, на видику је рекорд још једне легенде© Tanjug/AP Photo/David Zalubowski

Никола Јокић одиграо је маестралну партију и новим трипл-даблом носио Денвер до победе над Портландом.

Нагетси су на свом терену савладали Трејлблејзерсе резултатом 120:108, а момак из Сомбора је 15. пут од почетка сезоне имао двоцифрен учинак у три статистичке категорије.

Јокић је дуел завршио са 27 поена (11/16 из игре, 1/1 тројке, 4/4 пенали), 22 скока и 12 асистенција за 38 минута на паркету.

Имао је и једну украдену, четири изгубљене лопте и две блокаде.

Српски интернационалац је тако стигао до 120. трипл-дабла у каријери, чиме је направио још један корак ка врху историјске ранг-листе.

Тренутно заузима четврто место, а следећи који му је на видику је легендарни Меџик Џонсон са 138. На првој позицији је Расел Вестбрук са 198 трипл-даблова, изнад Оскара Робертсона (181).

"Какав је био живот пре него што је Никола дошао овде? Мислим да људи не мисле о томе. Понашају се као да је увек било овако. Не, није. Не, није. Не радите то. Не лажите себе", рекао је тренер Денвера Мајкл Мелоун.

Уз Јокића, у тиму Денвера најбољи су били Ерон Гордон са 18 поена, Кентавијус Колдвел-Поуп је додао 16, два више од Пејтона Вотсона

У екипи Портланда најуспешнији је био Хендерсон са 30 поена.

Актуелни шампион НБА лиге  је и даље на четвртом месту Западне конференције са 34 победе и 16 пораза, док је Портланд претпоследњи са скором 14-35.

image