Спорт

Јокић се играо ривалом - продавао финте и доминирао, нова победа Денвера

Српски центар је још једном показао какве квалитете поседује, а то су овог пута на својој кожи осетили кошаркаши Портланда
Autor: YouTube / Denver Nuggets

Кошаркаши Денвера савладали су Портланд 112:103, уписавши седму победу у последњих девет мечева у НБА лиги.

Још једном, као по обичају, феноменалну партију пружио је Никола Јокић, који је не само био најбољи поентер на мечу, него је стигао и да добро насамари свог главног ривала.

Јокић је водио Нагетсе са 29 поена, осам скокова и седам асистенција за само 34 минута на паркету, успут шутиравши 60% из игре.

Ипак, главни његов потез на мечу догодио се у окршају са Деандреом Ејтоном, центром Трејлблејзерса, за ког су у НБА својевремено говорили и да је један од Србинових највећих ривала у лиги.

Да то баш и није тако показао је Јокић у једном нападу, када је Ејтону "продао" финту и оставио га укопаног, пре него што је продужио ка кошу и новим поенима. ПОгледајте како је то изгледало:

Уз Јокића, одличан у Денверу био је Џамал Мареј са 21 поеном, 10 асистенција и пет скокова, док су Гордон, Портер и Вотсон убацили по 12 поена.

У Портланду је управо Ејтон био најбољи са 27 поена, Анферни Симонс је убацио 26, док је Скут Хендерсон додао 14. Иначе, Портланд је током прве три четвртине имао предност, али је Денвер у финишу додао гас и пред својим навијачима забележио нови тријумф.

image