Спорт

Ски скокови више неће бити исти - Петер Превц завршава каријеру

Словеначки ски скакач Петер Превц, победник Турнеје четири скакаонице 2016. године и први човек у историји који је летео преко 250 метара, најавио је да ће на крају ове сезоне завршити каријеру
Ски скокови више неће бити исти - Петер Превц завршава каријеруGetty © Lars Baron

Превц је помало и изненадио скијашку јавност најавом да ће на крају сезоне завршити каријеру, али рекао је да има још шта да покаже пре него што скије окачи о клин.

"Требало ми је времена да донесем одлуку, али имао сам времена добро да размислим. Још не знам чиме ћу следеће да се бавим, постоји много опција. Али, причаћемо о томе за 47 дана. Сада је време за сезону", рекао је Превц и захвалио свим људима који су га подржавали током каријере.

Током богате каријере Превц је освојио прегршт трофеја и титула - био је победник Светског купа, светски шампион у ски летовима, три пута био најбољи у Светском купу у летовима, док има и по две медаље са светских првенстава и Олимпијских игара.

Превц ће остати упамћен као први ски скакач који је прелетео 250 метара.

Последњи наступ у каријери Превц ће имати на својој Планици, где се традиционално одржава финално такмичење Светског купа.

image