Спорт

Кошаркашице пресрећне због пласмана на Игре у Паризу: Саздане смо од чврстог материјала

Кошаркашице Србије пресрежне су што су избориле пласман на Олимпијске игре у Паризу овог лета
Кошаркашице пресрећне због пласмана на Игре у Паризу: Саздане смо од чврстог материјала© KSS

Kошаркашице Србије су освојиле треће место на квалификационом турниру у Белему и избориле су пласман на Игре у Паризу.

У првом колу квалификационог турнира за Париз поражене су од Немачке (66:73), а потом су савладале Бразил (72:65). Изабранице Марине Маљковић су у трећем колу поражене од Аустралије (73:75), али су на крају избориле олимпијску визу.

"Резултат последње утакмице није био онакав какав смо хтеле против Аустралије, али хвала Богу Немачка је победила и идемо у Париз. Не могу да опишем колико сам срећна. Благословена сам што сам у овом тиму са мојим саиграчицама, које су ми као праве сестре", изјавила је Анђела Дугалић, преноси званични сајт KСС.

"Није баш ишло онако како смо очекивале, али тако је то у спорту - некад иде како ти желиш, а неки пут мора да се иде тежим путем. Мислим да смо имале и среће и да смо на крају завршиле тамо где и треба да будемо", истакла је једна од најискуснијих кошаркашица Србије Саша Чађо.

Ово ће бити трећи узастопни наступ кошаркашица Србије на Олимпијским играма - Србија је 2016. на Играма у Рио де Жанеиру освојила бронзану медаљу, док је на Играма у Токију 2021. заузела четврту позицију.

"Мислим да је ово доказ да смо саздане од чврстог материјала. Ова генерација има своју причу и исписује је сваки пут изнова новом борбом и сваки пут будемо све боље. Олимпијске игре су велика ствар и велика част и то је нешто што сам од када смо завршиле прошле Игре у Токију имала на уму и у срцу. Тај исти жар сам видела и код саиграчица и то је управо разлог зашто смо на крају успеле да се квалификујемо у Париз", рекла је кошаркашица Србије Ивон Андерсон.

Поред Србије на Играма у Паризу наступиће и Француска, Сједињене Америчке Државе, Kина, Порторико, Белгија, Нигерија, Аустралија, Немачка, Јапан, Шпанија и Kанада.

Олимпијске игре ће бити одржане од 27. јула до 11. августа.

image