Спорт

Рекорд НБА каријере Николе Јовића - Мајами прегазио Јанисове Баксе

Никола Јовић убацио је рекордна 24 поена и био најефикаснији појединац Мајамија у победи над Милвоки баксима 123:97

Никола Јовић не игра редовно за Мајами, али труди се да покаже свој таленат сваки пут када добије прилику од тренера Сполстре - против Милвокија се труд исплатио, а некадашњи кошаркаш Меге убацио је рекордна 24 поена.

Јовић је утакмицу почео у стартној петорци и одмах се видело да ће бити његово вече. Решетао је из свих позиција (тројке 5/8), уз седам скокова и три асистенције био најбољи у екипи Хита.

Данкан Робинсон додао је 23, а Тајлер Хиро и Кевин Лав по 19 у победничкој екипи, док је Јанис Адетокунбо био надомак трипл-дабл учинка - 23 попена, 11 скокова и 8 асистенција.

Пре само два дана Бакси су прегазили шампоионску екипу Денвера, а сада се њима догодило слично - Хит је водио од почетка меча, веж на полувремену имао 17 поена предности и до краја контролисао утакмицу и стигао до убедљиве и важне победе.

Екипа Ерика Сполстре је на осмом месту Источне конференције са 29 победа и 25 пораза, док је Милвоки остао трећи са 35-20.

Џејсон Тејтум је са 41 поеном предводио Бостон до тријумфа у Бруклину 118:110, Оклахома је као гост славила против Орланда 127:113, док је Домантас Сабонис у поразу од Финикса уписао нови, 17. трипл-дабл ове сезоне - 35 поена, 18 скокова и 12 асистенција.

image
VV inauguration
banner