Спорт

Дебитанти донели Партизану нова три бода, "петарда" у мрежи ИМТ-а

Фудбалери Партизана вратили су се на челну позицију у Суперлиги Србије, пошто су у узбудљивом мечу 21. кола на свом стадиону у Хумској савладали екипу ИМТ-а са 5:2
Дебитанти донели Партизану  нова три бода, "петарда" у мрежи ИМТ-а© Dusan Milenkovic/ATAImages

Веома занимљиву утакмицу за гледање одиграли су Партизан и ИМТ, а на крају је резултат био 5:2 за црно-беле.

У првом полувремену деловало је као да екипа Игора Дуљаја држи под контролом и игру и резултат, али се у наставку борба распламсала и донела прави спектакл.

Партизан је повео у 24. минуту, када је Ксандер Северина после соло акције упутио прецизан ударац десном ногом и тако савладао голмана гостију Гордића.

Црно-бели су дуплирали предност у последњим секундама првог дела, када се у казненом простору ривала добро снашао дефанзивац и дебитант Бојан Ковачевић.

ИМТ већ на старту другог дела долази до гола, чиме су гости наговестили узбудљив наставак меча - аутогол је приписан Светозару Марковићу.

После интервенције ВАР собе, судија Стојановић показао је на белу тачку, а претходно је лопта у руку погодила штопера Ламбулића.

Гордић је умало одбранио ударац Захида са беле тачке, али је лопта некако прешла гол-линију.

Ни ту није био крај узбуђењима. Прво су гости остали са играчем мање на терену, пошто је Радочај због неопрезног старта зарадио други жути картон.

То није омело играче ИМТ-а да крену офанзиво ка голу Партизана, а после фаула Филиповића над Терзићем, досуђен је пенал и за госте.

Милош Луковић био је прецизан, мада је и голман Стојановић имао лопту на руци, па је ИМТ још једном пришао на гол минуса.

У завршници меча Партизан долази до још два поготка, а оба су дело дебитаната - Кастиљо је погодио у 86. минуту, да би коначан резултат поставио Корејац Гох у судисјкој надокнади времена.

Треба истаће да се у првом полувремену повредио најбољи стрелац Суперлиге Матеус Салдања, али утисак је да је само добио јак ударац и да ће бити спреман за наставак сезоне.

Црно-бели су се тако вратили на прво место на табели Суперлиге, са бодом предности у односу на "вечитог" ривала Црвену звезду.

image