Спорт

Шок за Алкараза - испао у полуфиналу Буенос Ајреса, Ђоковић му све више бежи

Нови неочекивани пораз за Карлоса Алкараза. Други тенисер света доживео је пораз у полуфиналу АТП турнира у Буенос Ајресу, пошто је од њега бољи био Чилеанац Николас Јари - 7:6, 6:3
Шок за Алкараза - испао у полуфиналу Буенос Ајреса, Ђоковић му све више бежиGetty © Marcelo Endelli / Stringer

Некада најбољи тенисер света наставио је свој пост без иједног трофеја још од освајања Вимблдона, а сада није успео да одбрани титулу ни на турниру из серије АТП 250.

У првом сету се играло без брејкова, а онда је у одлучујућем 13. гему смиреније руке био 21. играч света. Јари је наставио одлично и у другом сету, упркос чињеници да је у првом гему претрпео брејк.

Одмах је узвратио истом мером, а потом у осмом гему стигао и до пресудног брејка, након чега је стигао до пласмана у финале, где га чека домаћи тенисер Дијаз Акоста.

Но, Алкараз је овим поразом остао без 150 бодова, па се сада његов заостатак на АТП листи за Новаком Ђоковићем повећао на 750 бодова. То ће му додатно отежати његову борбу за повратка на прво место, мада би се рекло да Шпанац има више брига од те.

Ово му је био девети узастопни турнир који није освојио, а осми на ком није стигао ни до финала. Сезону није почео на најбољи начин, пошто је на Аустралијан опену испао у четвртфиналу.

image