Спорт

Лука Митровић нови капитен "орлова": Очекују нас две тешке утакмице

Kошаркаш Црвене звезде Лука Митровић биће капитен репрезентације Србије у утакмицама против Финске и Грузије, саопштио је селектор Светислав Пешић
Лука Митровић нови капитен "орлова": Очекују нас две тешке утакмице© Tanjug/Jadranka Ilić

Митровић ће носити траку у одсуству претходна два капитена, Богдана Богдановића који није у могућности да игра јер је члан НБА клуба Атланте, док Пешић није ни позвао Владимира Лучића који је са траком предводио "орлове" на Европском првенству 2022. године.

"Окупили смо се у мало другачијим бојама, у другачијој опреми, али са великом мотивацијом и жељом, као и сваки пут када се нађемо у репрезентацији. Остављамо све клупске ствари иза себе, све лепо, лоше, успешно, мање успешно. Сви имамо један циљ у глави, то су репрезентативни прозор и две утакмице пред нама", истакао је Митровић.

Додаје да је потребно неко време да се играчи навикну на нови систем рада.

"Потребно је сада да се прешалтамо на то што селектор Пешић тражи од нас и да што спремнији дочекамо те две утакмице, да забележимо што бољи резултат, да отворимо квалификације са две победе. Углавном су противници сад екипе које мање-више увек наступају у истим или сличним саставима, које се познају међусобно много боље него ми. Зато су се у прошлости и дешавала, да тако кажем, нека изненађења. Дефинитивно нас очекују две тешке утакмице, без обзира на противника, већ због околности и колико времена имате за спремање и уигравање", констатовао је Митровић.

Искусни центар тврди да има умора после напорног дела сезоне.

"У репрезентацији је све у првом плану, све нам је обезбеђено и свега има што нам треба да се осећамо добро, тако је и сада. Олакшаће нам доста. Нисам само ја, ту су и други играчи који су играли купове који су изузетно напорни. Играње са саиграчима и другарима оставља у сенку све оно што је било, сав умор", закључио је Митровић.

Аврамовић: Увек је лепо доћи у репрезентацију и окупити се са старим другарима

Kошаркаш репрезентације Србије Алекса Аврамовић рекао је у Београду, на почетку припрема за утакмице против Финске и Грузије у оквиру квалификација за Европско првенство, да је "увек је лепо доћи у репрезентацију и окупити се са старим другарима".

"Увек је лепо доћи у репрезентацију и окупити се са старим другарима, нисмо се видели пет, шест месеци, од Маниле. Дошли смо са јасним циљем. Имамо мечеве са Финском и Грузијом, знамо колико ће нам, посебно у Грузији бити тешко, имају добар и искусан тим који годинама игра заједно, предвођени Шермадинијем и Шенгелијом. Финска је исто добра екипа и дуго година је заједно. Ми смо се окупили, имамо играче који играју у Евролиги, што није било претходних година, повезанији смо из прозора у прозор, и очекујем да будемо добри", рекао је Аврамовић новинарима у Хали ''Александар Николић'', на окупљању екипе пред мечеве против Финске и Грузије.

Плејмејкер Партизана је истакао да су се играчи фокусирали тренутно на себе, а да ће о противнику размишљати касније.

"Kратак је временски период, мали број тренинга, велики број информација које треба покупити и за наш систем и за игру противника, поготово за ту другу утакмицу, где имамо само један тренинг да се спремимо. У овом тренутку ми смо у процесу упознавања нас и нашег система. Надам се доброј атмосфери у петак у 'Пиониру', као кад смо против Велике Британије овде оверили пласман на Светско првенство", закључио је Аврамовић.

image