Спорт

Последњи мечеви осмине финала Лиге шампиона - Барселона у Напуљу, Арсенал у Порту

Фудбалери Наполија дочекују на стадиону "Дијего Армандо Марадона" екипу Барселоне у првом мечу осмине финала Лиге шампиона, док захуктали Арсенал гостује код екипе Порта. Кретање резултата са оба меча, која се играју од 21 час, можете пратити на нашем порталу
Последњи мечеви осмине финала Лиге шампиона - Барселона у Напуљу, Арсенал у ПортуGetty © Kristian Skeie - UEFA

Лига шампиона ушла је у нокаут фазу, а вечерас нас очекују још две прве утакмице осмине финала - Барселона гостује код Наполија, док Порто дочекује екипу Арсенала.

Kлуб из Напуља је прошле сезоне освојио титулу у Серији А, међутим, ове сезоне бележи лоше резултате и налази се тек на деветом месту на табели Серије А са 36 бодова из 24 утакмице.

Наполитанци су пре два дана сменили тренера Валтера Мацарија, а његово место преузео је Франческо Kалцона, који ће на клупи клуба из Напуља дебитовати против Барсе.

Тренер Барселоне Ћави Ернандес на овом мечу неће моћи да рачуна на повређене Гавија, Ферана Тореса, Маркоса Алонса и Алехандра Балдеа, док се у тим враћају Жоао Феликс и Серхи Роберто.

Каталонци су тренутно трећи на табели шпанске Ла Лиге са осам бодова мање од првопласираног Реала.

Барселона и Наполи су у последње четири године одиграли четири дуела у европским такмичењима - "блауграна" је победила на два дуела, док су два меча завршена без победника.

Реванш меч је на програму 12. марта у Барселони.

Фудбалери Порта дочекују на свом терену захукталу екипу Арсенала, која у последње време бележи убедљиве тријумфе у Премијер лиги.

"Тобџије" се тренутно налазе на трећем месту на табели Премијер лиге са два бода мање од првопласираног Ливерпула, док је Порто је тренутно трећи на табели португалског првенства са 48 бодова из 22 меча.

Порто и Арсенал су одиграли шест дуела у Лиги шампиона - "тобџије" су победиле на три утакмице, Порто на две, док је један меч завршен без победника.

И реванш дуел између Арсенала и Порта на програму је 12. марта, у Лондону.

image
VV inauguration
banner