Спорт

ЛЕ и ЛК: Марсеј разбио Шахтјор, а Спарта Галату - Станковић испао од Олимпијакоса

Фудбалери Марсеја, Спарте из Прага и Спортинга из Лисабона пласирали су се у осмину финала Лиге Европе, док су међу 16 најбољих у Лиги конференције стигли белгијски Унион, Олимпијакос, Молде и Штурм.
ЛЕ и ЛК: Марсеј разбио Шахтјор, а Спарта Галату - Станковић испао од ОлимпијакосаGetty © DeFodi Images / Contributor

Одиграни су преостали мечеви плеј-оф рунди УЕФА такмичења, а најубедљивији били су Марсеј и Спарта Праг.

Француски тим је савладао Шахтјор 3:1 и елиминисао га укупним резултатом 5:3, док је Спарта славила 4:1 против Галатасараја. Спортингу је против Јанг Бојса био довољан реми 1:1 после победе 3:1 у Берну.

У Лиги конференције, Унион је елиминисао Ајнтрахт и то у Франкфурту 2:1, док је Олимпијакос савладао Ференцварош Дејана Станковића 1:0, за пролас у осмину финала. У томе је успео и Молде победом 3:0 над Легијом у Варшави, док је Штурм славио 1:0 у Братислави против Слована, и прошао даље укупним резултатом 5:1.

У осмини финала Лиге Европе даље су прошли Милан, Фрајбург, Спортинг, Бенфика, Карабаг, Спарта Праг, Марсеј и Фејенорд/Рома, а играће против носилаца које чине Вест Хем, Брајтон, Ренџерс, Аталанта, Ливерпул, Виљареал, Славија Праг и Бајер Леверкузен.

У осмини финала Лиге конференције су прошли Штурм, Сервет, Унион, Динамо Загреб, Олимпијакос, Ајакс, Молде и Макаби Хаифа, а њима ће ривали бити носиоци - Лил Макаби Тел Авив, Викторија Плзењ, Клуб Бриж, Астон Вила, Фјорентина, ПАОК и Фенербахче.

image