Спорт

Нестварни Никола Јокић поново исписао историју НБА!

Најбољи кошаркаш данашњице одиграо још једну историјску партију и дошао до рекорда којим не може да се похвали велики број људи
Нестварни Никола Јокић поново исписао историју НБА!© Tanjug/AP Photo/David Zalubowski

Никола Јокић наставио је да доминира у НБА лиги и у ноћи између четвртка и петка водио је Денвер до победе над Вашингтоном, резултатом 130:110.

Јокић је дошао до 121. трипл-дабла у каријери, а првог против франшизе из престонице, чиме је постао трећи играч у историји који је остварио трипл-дабл против сваке НБА екипе против које је играо.

Пре њега су то успели само Леброн Џејмс и Расел Вестбрук.

Момак из Сомбора је на паркету провео нешто више од пола сата и за то време постигао 21 поен, имао 19 скокова и 15 асистенција, док је из игре шутирао невероватних 100 одсто – 10 од 10.

Никола је тиме постао први кошаркаш икада на свету који је имао 20+ поена, 15+ скокова и 15+ асистенција уз 100 одсто шут из игре.

По повратку из Индијанаполиса са Ол-стара, где је заједно са Луком Дончићем правио шоу, српски кошаркаш се нашао у центру пажње јер су медији унапред почели да апострофирају да би дуел са Визардсима могао да буде историјски.

У Колораду је и било тако – Денвер је доминирао од првог до последњег минута, решио питање победника већ у првом полувремену, када је отишао на 20 и више поена разлике.

Јокић је дириговао игром свог тима, забележио и неколико каракттеристичних асистенција, чиме је још једном потврдио да је највећи фаворит за ново МВП признање.

Најефикаснији у победи "грумења" био је Мајкл Портер јуниор са 22 поена и 11 скокова, одличан је био и Џамал Мареј са 18 поена и осам асистенција, односно Ерон Гордон са 17 поена. Двоцифрени су још били Кристијан Браун (12п), Пејтон Вотсон (11п) и Реџи Џексон (11п).

У пораженом тиму истакао се Кајл Кузма са 31 поеном, али поред њега само је Тајус Џонс одиграо добро (13 поена, 14 асистенција), остали су подбацили.

Денвер је уписао 37. победу у сезони, док је Вашингтон претрпео 46. пораз.

image
VV inauguration
banner