Спорт

Рубио се отворио на промоцији: Био сам у мраку, деловало је као вечност

Шпански кошаркаш Рики Рубио званично је представљен као ново појачање Барселоне
Рубио се отворио на промоцији: Био сам у мраку, деловало је као вечност© Barcelona

Искусни плејмејкер је потписао уговор са новим клубом до краја сезоне, после вишемесечне паузе од кошарке.

Рубио (33) је у августу прошле године одлучио да направи паузу у професионалној каријери због проблема са менталним здрављем.

"Овде сам да отворено причам. Имао сам менталне проблеме. Хроничан стрес, анксиозност... Било ми је потребно време да се вратим у нормалу. Сада када ми је лопта у рукама, верујем да ћу уживати у игри поново. Деловало је као вечност. Људи пролазе кроз тешке периоде. Али, када сте у мраку, можете савладати све уз вредан рад и помоћ са стране", рекао је Рубио.

Он је рекао да је пред Барселону ставио необичне услове, али да је клуб имао пуно разумевања.

"Хвала медијима и осталим члановима кошаркашке јавности што су испоштовали моју приватност. Био је то врло комплексан период, нисам у потпуности разумео шта ми се дешава и омогућили сте ми да то на миру решим. И даље радим на томе и тако ће бити и убудуће. Није било једноставно Барси да испуни моје захтеве, који су прилично необични. Дошао сам у клуб током сезоне и питам за јединствене услове. Прихватили су, пуни разумевања. Већ 18 година сам професионалац, никада раније нисам био део овако добре групе играча, моментално су ме прихватили", истакао је Рубио.

Плејмејкер се захвалио породици и пријатељима, рекавши да се поред њих никада није осетио усамљено.

image
VV inauguration
banner