Спорт

Репрезентативац Шведске (28) у коми - фудбалер на респиратору, клуб се огласио

Нимало лепе вести стижу из Данске. Фудбалер Мидтјиланда Кристофер Олсон примљен је у болницу због акутног обољења мозга, након што је изненада изгубио свест у својој кући
Репрезентативац Шведске (28) у коми - фудбалер на респиратору, клуб се огласиоGetty © Soccrates Images / Contributor

Репрезентативац Шведске је тренутно на респиратору у Универзитетској болници у Архусу, а тим стручњака ради на постављању дојагнозе и започињању лечења.

Како је Олсонов клуб Мидтјиланд објаснио у саопштењу, 28-годишњак је у уторак изгубио свест, када је пребачен у болницу, а са њим су чланови породице и људи из клуба.

"Олсон наизглед има акутно обољење мозга, која није узрокована самоповређивањем било које врсте, нити је узрок спољашњи фактор", пише у саопштењу.

Дански клуб навео је да је био принуђен да објави информације о Олсону због гласина које се тичу његовог одсуства из екипе.

"Сви у клубу су наравно погођени Кристоферовом изненадном болешћу и пружамо пуну подршку његовој породици", додаје се у саопштењу.

Олсон је дрес репрезентације Шведске носио 47 пута, а осим Мидтјиланда, наступао је и за Арсенал, Андерлехт, Краснодар и АИК.

image