Спорт

Медведев бољи од "бившег" Руса, у Дубаију успешни и Рубљов и Хачанов

Данил Медведев са 2:0 у сетовима савладао "бившег" земљака Александера Шевченка и пласирао се у друго коло АТП турнира у Дохи. Своје место међу шеснаесторицом најбољих у Емиратима нашли су и руски тенисери Карен Хачанов и Андреј Рубљов
Медведев бољи од "бившег" Руса, у Дубаију успешни и Рубљов и ХачановGetty © Abdallah Bruno/SOPA Images/LightRocket via Getty Images

Данил Медведев успешно је почео одбрану титуле на АТП турниру у Дубаију, пошто је у два сета савладао Александера Шевченка из Казахстана са 2:0 (6:3, 7:5).

Трећем тенисеру света и првом носиоцу у Дубаију требало је 90 минута да савлада некадашњег земљака и пласира се у осмину финала.

Подсећања ради, Шевченко је после наступа на Аустралијан опену крајем јануара узео казахстанско држављанство и убудуће ће наступати под заставом ове земље.

Медведев је очигледно у дуелу имао мотив више, а у наредном колу ће играти против победника меча Нагал (Индија) - Сонего (Италија).

У друго коло се пласирао и Карен Хачанов, који је са 6:3, 6:2 савладао Француза Луку ван Аша и тако наставио серију добрих резултата, после освајања турнира у Дохи.

Хачанов ће се за место у четвртфиналу борити против Јиржија Лехечке, који је са 2:1 у сетовима био бољи од Мартона Фучовича.

На турниру је још и други носилац Андреј Рубљов, после преокрета и победе над Џиџен Џангом из Кине.

Прошле сезоне у финалу Дубаија играли су Медведев и Рубљов, а трећи тенисер света славио је прилично убедљиво 6:2, 6:2.

image