Спорт

Погба најавио жалбу: Одузето ми је све што сам изградио у каријери

Пол Погба демантовао да је свесно или намерно користио допинг и најавио жалбу на одлуку Италијанског антидопинг трибунала
Погба најавио жалбу: Одузето ми је све што сам изградио у каријериGetty © Marco Luzzani

Играч Јувентуса је суспендован на четири године због коришћења недозвољених супстанци.

"Данас сам обавештен о одлуци Трибунала и мислим да је неправедна. Тужан сам и шокиран сломљеног срца, одузето ми је све што сам изградио у професионалној каријери", написао је Погба на свом Инстаграм налогу.

Француски фудбалер је насумично тестиран 20. августа прошле године после утакмице Јувентуса и Удинезеа у Серији А, а тај меч је пратио са клупе за резерве.

Погба је био позитиван на тестостерон, хормон који повећава издржљивост. Анализа и Б узорка је потом показала да је француски фудбалер био позитиван на тестостерон.

"Када будем ослобођен законских ограничења цела прича ће постати јасна. Никада нисам свесно или намерно узимао било какве суплементе коју крше прописе. Као професионални спортиста никада не бих урадио ништа недозвољено да побољшам перформансе. Никада нисам омаловажавао или преварио колеге спортисте или навијаче било ког тима. Поднећу жалбу Суду за спортску арбитражу", закључио је Погба.

Погба (30) се у Јувентус вратио у јулу 2022. године, а претходно је играо за торински клуб од 2012. до 2016. године.

Поред Јувентуса играо је и за Манчестер јунајтед.

image