Спорт

Павловић још не бира између Србије и Немачке - из ФСС открили поруку везисте Бајерна

Селектор репрезентације Србије Драган Стојковић Пикси саопштио је шири списак пред мартовске мечеве на ком је и Јан-Карло Симић, српски фудбалер одрастао у Немачкој који се определио за дрес "орлова"
Павловић још не бира између Србије и Немачке - из ФСС открили поруку везисте БајернаGetty © ANP / Contributor

А да ли ће исто учинити и Александар Павловић, везиста Бајерна из Минхена, биће познато после Европског првенства у Немачкој, потврдио је Стеван Стојановић.

Директор А репрезентације открио је да је делегација Фудбалског савеза Србије у директном контакту у Минхену покуша да убеди тинејџера да се определи за домовину својих родитеља уместо земље у којој је одрастао.

Та одлука је стављена на чекање.

"Како нам је речено, Александар не жели да донесе одлуку у овом моменту, односно не до завршетка Европског првенства у Немачкој. Апсолутно имамо разумевање и схватање таквог приступа. Наставићемо да га пратимо, бићемо у контакту и видећемо шта ће бити епилог. Александру желимо много успеха у наставку сезоне, уз наду да ће од јесени носити дрес Србије", рекао је Стеван Стојановић за сајт ФСС.

План стручног штаба Србије био је да Павловић буде на списку за мартовске мечеве и то је било предочено његовим родитељима.

"Врло је важно да се нагласи да смо у контакту са Павловићем, односно његовим родитељима већ неколико месеци. Интензивно смо разговарали и, када су обавезе обе стране то дозволиле, договорено је да се видимо у Минхену. Пре свега бих желео да се Александру и његовим родитељима захвалим на разумевању и издвојеном времену. Разговор је био обострано конструктиван и директан. Искрено верујем да су препознали најбољу намеру селектора Драгана Стојковића и одговорних људи за функционисање А репрезентације Србије да Александар на адекватан начин буде прикључен најбољој селекцији наше земље. И нема сумње да га ми ту видимо и план је био да буде позван сада у марту", открио је Стојановић.

А каква ће коначна одлука бити, остаје да се види. Ни Немци не желе да се одрекну момка српских корена.

image