Спорт

Руси спремају спектакл због Срба: На меч стижу Видић и Красић, Карпин звао 38 играча

Још 20 дана је остало до утакмице Русије и Србије, а већ сада је јасно да се спрема сјајан догађај на стадиону московског Динама
Руси спремају спектакл због Срба: На меч стижу Видић и Красић, Карпин звао 38 играчаGetty © Dmitry Korotayev / Stringer

Фудбалска репрезентација Србије биће гост Русије у Москви 21. март у дуго најављиваној пријатељској утакмици, а за ту прилику спрема се прави спектакл.

"Орлови" ће бити први европски ривал Русије после више од две године и почетка суспензије тој селекције од стране ФИФА и УЕФА.

Али долазак српске селекције у Москву биће пропраћен на сјајан начин, пошто ће се на стадиону Динама појавити и бројни прослављени српски фудбалери и уметници који су оставили дубок траг у Русији.

Тако из Русије најављују да ће уочи меча са Србијом бити направљена фото сесија на којој ће се појавити бивши репрезнетативци Немања Видић, Милош Красић, Огњен Короман, Данко Лазовић и Михајло Пјановић, али и глумац Милош Биковић и филмски редитељ Емир Кустурица.

Русију осим меча против Србије 21. марта очекује и дуел против Парагваја четири дана касније, а селектор Валериј Карпин за те дуеле саопштио је прелиминарни списак од 38 фудбалера који ће уочи окупљања бити додатно скраћен.

На списку се налазе:

  • Голмани: Матвеј Сафанов (Краснодар), Иља Лантратов (Локомотива), Андреј Лунев (Карабах) и Александр Максименко (Спартак).
  • Одбрана: Сергеј Волков (Краснодар), Арсен Адамов (Оренбург), Вјачеслав Каравајев (Зенит), Данил Хлусевич (Спартак), Игор Дивејев (ЦСКА), Дмитриј Чистјаков (Сочи), Максим Осипенко (Ростов), Александр Солдатенков и Јуриј Горшков (Крила Совјетов), Александр Сиљанов и Јевгениј Морозов (Локомотива), Јевгениј Харин (Ахмат), Дмитриј Скопинцев (Динамо).
  • Везни ред: Далер Кузјајев (Гавр), Дмитриј Баринов, Анатолиј Миранчук, Сергеј Пинајев, Максим Глушенков, Артем Карпукас (сви Локомотива), Данил Глебов (Ростов), Александр Черников, Никита Кравцов (Краснодар), Данил Пруцев, Антон Зињаковски (Спартак), Иван Обљаков (ЦСКА), Александар Головин (Монако), Андреј Мостовој (Зенит), Алексеј Миранчук (Аталанта), Данил Фомин (Динамо), Арсен Захарјан (Сосиједад).
  • Нападачи: Федор Чалов (ЦСКА), Алексанадар Соболев (Спартак), Иван Сергејев (Зенит) и Константин Тјукавин (Динамо).

image
VV inauguration
banner