Спорт

Солскјер: За проблеме Манчестер јунајтеда не постоји "чаробни штапић"

Некадашњи фудбалер и менаџер Манчестер јунајтеда Оле Гунар Солскјер изјавио је да не постоји "чаробни штапић" који би решио проблеме у клубу са Олд трафорда, преноси данас Би-Би-Си (ББЦ)
Солскјер: За проблеме Манчестер јунајтеда не постоји "чаробни штапић"Getty © Matt McNulty / Stringer

Британски милијардер Џим Ретклиф купио је у фебруару 27,7 одсто удела у Манчестер јунајтеду.

Клуб са "Олд трафорда" се тренутно налази на шестом месту на табели Премијер лиге са 44 бода. Манчестер јунајтед је пре три дана поражен од градског ривала Манчестер ситија резултатом 3:1, што је био 11. пораз "црвених ђавола" у сезони у енглеском првенству.

"Надам се да ће менанџер Ерик Тен Хаг да буде успешан. Надам се да ће успети, али никада не знате шта нови власници мисле. Ради се о резултатима и о томе да екипа буде константна до краја сезоне", рекао је Солскјер.

Британски медији подсећају да ће Ретклиф надгледати фудбалске послове у клубу, али је породица Глејзер остала већински власник Манчестер јунајтеда. Ретклиф је позвао навијаче Манчестер јунајтеда на стрпљење.

"Навијачи морају да нам дају времена да се вратимо добрим резултатима. За то ће бити потребне две до три сезоне", рекао је Ретклиф.

"Мислим да не постоји чаробни штапић, у смислу промене власника. Очигледно је да имају свој начин рада. Глејзери су и даље задужени за комерцијалне послове, ко зна како ће бити у фудбалу", рекао је Солскјер за подкаст "Држи се фудбала".

Он је био менаџер Манчестер јунајтеда од 2018. до 2021. године. Солскјер (51) је за клуб са Олд трафорда играо од 1996. до 2007. године.

image
VV inauguration
banner