Спорт

Мијатовић оштро критикује Винисијуса: Такво понашање није за Реалов дрес

Некадашњи фудбалер и дугогодишњи функционер Реал Мадрида Предраг Мијатовић, критиковао је понашање Бразилца Винисијуса на мечу са Лајпцигом у Лиги шампиона
Мијатовић оштро критикује Винисијуса: Такво понашање није за Реалов дресGetty © Tullio M. Puglia

Иако не превише доминантном и лепршавом игром, Реал је успео да елиминише Лајпциг из Лиге шампиона.

"Краљевски клуб" пласирао се тако у четвртфинале и постао једини тим који је 20 година заредом учесник барем те фазе елитног такмичења.

Ипак, да је у фудбалу битан и начин на који се побеђује, као и само понашање у свему томе, говоре и оштре критике Предрага Мијатовића на рачун Бразилца Винисијуса након двомеча са немачким тимом.

Један од најбољих играча Реала умало је био искључен због реакције у дуелу са Орбаном у 54. минуту меча.

Многи љубитељи фудбала мишљења су да је Винисијус требало да добије црвени картон.

Реалова "седмица" прошла је са жутом опоменом, а касније је био стрелац вероватно и пресудног гола, који је Лајпциг ставио у положај да мора да јури два гола.

"Дрес Реал Мадрида не трпи такву врсту понашања, можда неки други клубови", поручио је Предраг Мијатовић за "Диарио".

"Саветујем му да пронађе начин да се смири, у супротном неће постати велики играч. Он је посебан фудбалер, прави разлику и заслужује сво поштовање. Он је заиста сјајан играч... Али свако ће вам рећи да мора да промени понашање и према противничким играчима и према саиграчима", додао је легендарни фудбалер.

"Морају да га смирују као да је он дете. Мораће много тога да промени у вези са својим понашањем, потребна је радикална промена. Све у чему је добар у фудбалу лако може да уништи на други начин."

Мијатовићу није јасно одакле долази толика фрустрација.

"Нико не разуме такво понашање. То ме баш изненађује, све нас изненађује. Тај његов потез, та фрустрација... Нисам сигуран да ли је требало да добије црвени картон што би Реал оставило са десеторицом."

Коментарисао је некадашњи фудбалер Реала игру данашњих "лос бланкоса".

"Не сећам се да је Реал онако некада одиграо. То што је и даље у Лиги шампиона треба да захвали Богу, заиста је тако", закључио је.

image
Парада победе у Москви уживо на РТ Балкан
banner