Спорт

"Питање је да ли ћемо Надала икада више гледати у Америци"

Шпански тенисер Рафаел Надал морао је да одустане од учешћа на Индијан Велсу, чиме је разочарао навијаче пред први мастерс у сезони
"Питање је да ли ћемо Надала икада више гледати у Америци"Getty © Chris Unger / Stringer

Легендарни Мајорчанин је објавио да још увек није довољно спреман за највећа такмичења, па је питање када ће се заправо коначно вратити на терен.

Он је недавно у Лас Вегасу играо егзибицију против Карлоса Алкараза, а претходни меч је играо још почетком јануара у Бризбејну. Све то прокоментарисао је и некадашњи број један Џим Куријер.

"Био сам у Лас Вегасу када су Рафа и Алкараз играли у суботу, могу да кажем да је Надал изгледао компромитовано на том догађају. Није имао замах при сервису уназад како је обично код његовог сервиса, његове бројке на сервису биле су нешто ниже него што бисмо очекивали и није се кретао тако слободно. Мада није ни Карлос", каже Куријер.

"Тако да ми је ово потпуно изненађујуће, али је свакако највише разочаран Рафа. Чинио је све не би ли све било у реду, нажалост, имао је обнову повреде и то га је тотално разочарало. Ипак, мислим да сви ми схватамо да је шира слика да буде спреман за Ролан Гарос, мислим да је зато одлучио да није било вредно ризика да игра овде у Индијан Велсу", додао је Американац.

Куријер, који је такође бивши шампион Ролан Гароса, сматра да Надал још има времена да се спреми.

"Биће још много прилика за њега да се спреми и то на турнирима које веома цени, зар не? Монте Карло, Барселона, Мадрид, Рим. Велика палета опција и очигледно је да ће моћи да уђе на све те турнире ако буде хтео. Питање је какав тип распореда да му направе да би био спреман до Ролан Гароса? Ако му тело то дозволи, наравно, што му сви желимо. Бићемо у Паризу и надамо се да ћемо тамо видети Рафу, а не само ону прелепу статуу, јер он заслужује да буде тамо, као што и навијачи широм света заслужују да га видет ту барем још једном. Ипак, његово тело за сада се понаша другачије", поручио је Куријер.

Американац је такође додао да је Шпанац добро играо у Бризбејну, али да је после обнове повреде постало јасно да није најспремнији.

"Даје све од себе, волео би да је овде у пустињи. Али ови терени су незгодни и тешко је кретати се. Питамо се сада да ли ћемо Рафу икада више гледати у САД?", закључио је Куријер.

image