Спорт

Павловић поново очарао фудбалски свет, Бајернов "мотор" је велика жеља ФСС-а

Бајерн Минхен је успео да надомести заостатак из првог меча против Лација и убедљивом победом у реваншу прође у четвртфинале Лиге шампиона. Велике заслуге за пролаз немачке екипе иду на рачун Александра Павловића, везисте српског порекла
Павловић поново очарао фудбалски свет, Бајернов "мотор" је велика жеља ФСС-аGetty © Christian Kaspar-Bartke

Павловић сваки пут одлично користи шансу и минуте које му указује тренер Томас Тухел.

Због честог одсуства саиграча из везног реда, Павловић добија улогу у све већем броју мечева.

Против Лација на "Алијанц арени", дефанзивни везни играч први пут је дебитовао као стартер у Лиги шампиона и био је је један од "мотора" Бајерна.

Баварци су успели да славе са 3:0 и тако изборе пласман у наредну фазу.

Павловић је покупио симпатије великог броја аналитичара, медија и љубитеља фудбала након меча.

"Ко год буде нови тренер Бајерна, Александар Павловић ће му бити кључни играч. Невероватно надарен везиста не престаје да ради, експресно реагује на опасне ситуације и фантастичним додавањима је помогао да се 'отворити' одбрана Лација", написао је новинар Зек Лови.

Имао је 97 додира са лоптом, од чега чак 94 одсто тачних додавања. Од седам дугих лопти пет је било прецизно, а посебно се истакао у дефанзивни, пошто је имао по два пресечена напада, блокирана шута и отклоњених опасности.

Друштвене мреже биле су преплављене коментарима Бајернових навијача, који су истакли да је иако веома млад, Павловић у веома битном тренутку издигао себе и екипу.

Речи хвале о момку српског порекла имао је и његов старији саиграч Џошуа Кимих.

"Видите колико тај дечко ужива на терену и да жели сваку лопту. Много сам срећан што му се овако развија каријера. Уживам да играм с њим", каже Кимих.

Што се тиче националног тима, Павловић још није уписао званичан деби за сениорску репрезентацију Немачке.

Рођен је и одрастао у Минхену, а уписао је неколико наступа за омладинске селекције Немачке.

Тамошњи медији наводили су да постоје шансе да га селектор Нагелсман позове за предстојеће Европско првенство које се одржава у Немачкој, али да су већи изгледи да Павловић за Немачку дебитује ипак након Еура.

Своју шансу за услуге овог веома талентованог играча има и Србија, што говори и чињеница да су представници ФСС-а били у Минхену и причали са Александровим родитељима.

"Врло је важно да се нагласи да смо у контакту са Павловићем, односно његовим родитељима већ неколико месеци. Интезивно смо разговарали и, када су обавезе обе стране то дозволиле, договорено је да се видимо у Минхену. Пре свега бих желео да се Александру и његовим родитељима захвалим на разумевању и издвојеном времену. Разговор је био обострано конструктиван и директан. Искрено верујем да су препознали најбољу намеру селектора Драгана Стојковића и одговорних људи за функционисање „А” репрезентације Србије да Александар на адекватан начин буде прикључен најбољој селекцији наше земље", између осталог изјавио је Стеван Стојановић, директор сениорске репрезентације Србије.

image
VV inauguration
banner