Спорт

Коначан списак Србије за Русију и Кипар: Пикси прецртао шесторицу, али не играче Звезде и Партизана

На списку нема искусних играча попут Немање Максимовића и Филипа Младеновића, али има чланова београдских "вечитих"
Коначан списак Србије за Русију и Кипар: Пикси прецртао шесторицу, али не играче Звезде и ПартизанаGetty © Boris Streubel - UEFA / Contributor

Селектор Србије Драган Стојковић саопштио је коначан списак играча за пријатељске мечеве против Русије, у Москви 21. марта и Кипра, четири дана касније у Ларнаки.

Након недавног проширеног списка, сада су са њега "отпала" шесторица играча, међу којима је и голман Миле Свилар, за кога су медији спекулисали да више не жели да наступа за "орлове" већ Белгију, што неће моћи да буде случај јер је уписао наступ за Србију са више од 21 године.

У односу на проширени списак, на прозивци за мартовске мечеве неће бити ни Јан-Карло Симић, Срђан Бабић, Немања Максимовић, Филип Младеновић и Петар Ратков.

На списку су остали играчи Црвене звезде и Партизана Срђан Мијаиловић и Самед Баждар, а ево и како изгледа комплетан списак:

Вања Милинковић Савић (Торино), Предраг Рајковић (Мајорка), Ђорђе Петровић (Челси), Милан Гајић (ЦСКА), Никола Миленковић (Фиорентина), Ерхан Машовић (Бохум), Страхиња Ераковић (Зенит), Матија Настасић (Мајорка), Страхиња Павловић (Салцбург), Алекса Терзић (Салцбург), Саша Лукић (Фулам), Сергеј Милинковић Савић (Ал Хилал), Саша Здјелар (ЦСКА), Срђан Мијаиловић (Црвена звезда), Андрија Живковић (ПАОК), Мијат Гаћиновић (АЕК), Филип Костић (Јувентус), Душан Тадић (Фенербахче), Самед Баждар (Партизан), Лазар Самарџић (Удинезе), Душан Влаховић (Јувентус), Лука Јовић (Милан), Александар Митровић (Ал Хилал).

image