Спорт

Представљени нови дресови Русије, "орлови" ће први имати прилику да их виде

На изложби и форуму "Русија" у Москви у недељу је одржана презентација нових дресова националног тима
Представљени нови дресови Русије, "орлови" ће први имати прилику да их виде© RT Balkan

Фудбалска репрезентација Русије добила је нове дресове који су званично представљени, а деби ће имати на утакмици са Србијом у Москви 21. марта.

На изложби у форуму "Русија" у престоници организована је презентација опреме новог техничког спонзора Руског фудбалског савеза (РФУ).

"Зборнаја команда" је имала важећи уговор са немачким "Адидасом" који је после почетка специјалне војне операције у Украјини раскинуо сарадњу.

Русима није било потребно много времена да пронађу новог спонзора, а то ће бити домаћи произвођач "Јогел".

"Ово није само опрема за фудбалере, ово није само мајица у којој репрезентативци излазе на терен. Униформа репрезентације има важно симболичко значење. Као што је много пута речено, сваком фудбалеру је сан да носи дрес репрезентације", рекао је председник РФУ Александар Дјуков.

Домаћа гарнитура је у традиционалној црвеној боји са белим детаљима, док су резервни дресови у бело-плавим нијансама.

"Фудбалска репрезентација Русије ће изаћи у новим дресовима да игра своје утакмице и позивам вас да навијате за наш тим, долазите на утакмице против Србије и Парагваја, јер заједно смо јачи!", истакао је Дјуков.

Он је објаснио и шта је то издвојило "Јогел" од осталих произвођача опреме.

"Поставили смо себи задатак да одржимо такмичење, на којем су позвани да учествују само домаћи, искључиво руски програмери, дизајнери и произвођачи спортске опреме. Успели смо. Као резултат тога, победник је постао тим 'Јогел'. Ово је руска компанија и видели смо да ова компанија има све одговарајуће вештине и одговарајуће способности да развије и произведе дресове који ће заиста одговарати нашој репрезентацији."

Репрезентативац Русије Федор Кудрјашов задовољан је изгледом опреме, а посебно му је важно што је она прављена искључиво за руски тим.

"Вероватно је најважније да је униформа направљена специјално за репрезентацију Русије, по индивидуалној наруџбини. Опрему коју смо имали раније прављена је по шаблону. Односно, многи тимови су играли у истим дресовима, само су се боје мајица мењале и то је то", закључио је Кудрјашов.

image