Спорт

ФСС жестоко казнио Звезду и Партизан - плаћају по 3.000.000 динара због дербија

На седници Дисциплинске и Етичке комисије Фудбалског савеза Србије (ФСС) одржаној у четвртак, решено је неколико случајева који су претходних дана заокупљали пажњу спортске јавности, сазнаје "Танјуг"
ФСС жестоко казнио Звезду и Партизан - плаћају по 3.000.000 динара због дербија© Bane T. Stojanovic/ATAImages

Због издавања саопштења у којима се коментаришу судије и суђење на утакмицама Суперлиге, Црвена звезда, Партизан, Нови Пазар, Раднички Ниш и Радник кажњени су са по 3.000.000 динара.

Због дешавања на 172. дербију између Звезде и Партизана (2:2), који је одигран 9. марта на стадиону "Рајко Митић", покренути су дисциплински поступци против оба клуба.

На терет им се стављају прекомерна употреба пиротехнике, ломљење столица и насилно понашање дела навијача.

Дисциплинска и Етичка комисија ФСС је утакмицом неиграња казнила играча Колубаре Мацуија Хикару и фудбалера Слободе Михајла Јовановића.

У наредном колу Прве лиге Србије без тренера ће бити Дубочица и Јединство са Уба, због показаних црвених картона Марјану Живковићу и Марку Мартаћу.

Такође, наводи се да ће већи број изречених опомена на мечевима коштати нишки Раднички 55.000 динара, док ће каса Радничког из Сремске Митровице бити олакшана за 36.000 динара.

image
VV inauguration
banner