Спорт

Јокић "дабл-даблом" освојио Лос Анђелес - Денвер је други тим Запада

Српски центар предводио је Нагетсе у тријумфу против Лос Анђелес Клиперса
Јокић "дабл-даблом" освојио Лос Анђелес - Денвер је други тим Запада© Tanjug/AP Photo/Mark J. Terrill

Никола Јокић поново бриљира наочиглед НБА лиге. Након дана паузе због Дана захвалности у САД, најјача кошаркашка лига се вратила, а са њом и феноменални српски центар.

После одличне партије против Оклахоме, Јокић је са "дабл-дабл" учинком предводио Денвер до победе на гостовању Лос Анђелес Клиперсима 114:104, чиме су стигли до 12. победе у сезони и другог места на табели Западне конференције!

Двоструки МВП НБА лиге био је под знаком питања пред почетак утакмице због проблема са куком, али је ипак наступио. И то како - за 33 минута на паркету, убацио је 19 поена, 13 скокова и шест асистенција.

Јокић је шутирао 7/12 за два поена, 0/1 за три и 5/7 са линије слободних бацања, а имао је и две украдене лопте и једну блокаду. У нападу је такође имао добру подршку.

Ерон Гордон је убацио 29 поена уз седам скокова, док је Џамал Мареј имао 21 поен и девет асистенција. Иако су Нагетси примили 104 поена од добрано ослабљених Клиперса, све време су контролисали резултат.

За тим из Лос Анђелеса нису наступали главне звезде Пол Џорџ и Каваји Ленард, што је било довољно да се отвори простор за Џона Вола (23 поена) и Теренса Мана (16 поена).

Standings provided by Sofascore

image
Парада победе у Москви уживо на РТ Балкан
banner